top of page

Zielen in de duisternis

Wij mensen zijn allemaal, stuk voor stuk, zoekende in het leven.


We denken allemaal iets anders te zoeken of nodig te hebben, maar we zijn op zoek naar hetzelfde. Ik zie hier op aarde vele zielen dolen in de duisternis, wachtend op een lichtje om ze eruit te halen. Eenzame mensen, gekwetste mensen, boze mensen en verdrietige mensen, op zoek naar liefde in een zieke wereld. Zelf weet ik als geen ander hoe je kan verdwalen in dit leven. Af kan dwalen van het pad van liefde en licht. Want we willen zo graag gelukkig zijn, maar weten niet altijd hoe we dat kunnen vinden. En zo leven we door, af en toe op weg geholpen door een lichtje op je pad.


Iedereen heeft wel eens dingen gedaan (of er zijn ons dingen overkomen) die ons anders doen voorkomen dan we zijn. Het zijn zaken waar we ons zo voor schamen of die zo pijnlijk zijn, dat we het niet onder ogen willen komen. Als we het al onder ogen kunnen komen, dan is het delen van je verhaal met de buitenwereld nog pijnlijker. Wij willen ons van de goede kant laten zien, daar hebben we zo onze redenen voor. Dus delen we een deel van onszelf niet met vrienden, familie of partner. Wel proberen we het een plek te geven in onszelf, maar geven het geen ruimte, we proberen er gewoon niet meer aan te denken. Hier gaat ongemerkt zoveel energie in zitten, maar we weten niet beter, want zo gaan we met ons verdriet, pijn en misstappen om.


Toch zal het je altijd blijven achtervolgen, net zolang totdat je het wilt gaan zien. Want je merkt dat je tegen blokkades op loopt zoals: moe zijn, niet lekker in je vel zitten, geen contact meer met je emoties hebben, je eenzaam voelen, moeite met seksualiteit hebben et cetera.


Op het moment dat je gaat erkennen dat er zaken zijn waar je niet tevreden over bent in je leven, dan heb je een keus om er iets mee te gaan doen. Blijf je in die duisternis, want dat is wat het is (een zware energie) of kies je voor het licht? Er zijn zoveel zielen in de duisternis, wachtend om bevrijd te worden.


Vele mensen die bij mij komen voor een reading zijn op zoek naar geluk, liefde en bevrijding, maar lopen steeds ergens tegenaan. Zij worden door allerlei zaken geblokkeerd op hun weg, maar kunnen zelf niet zien wat die blokkades nu precies zijn. Dat zij zelf dit geluk blokkeren, hebben ze vaak niet eens door. Het is al zo een gewoonte geworden voor mensen om zich alleen door het leven heen te worstelen. Alleen te zijn met hun gedachten en niet alles te delen met anderen. Een reading kan dan zó bevrijdend en verhelderend zijn. Want om echt gezien te worden, dat is helend, dat raakt je hart!


Je moet bereid zijn de duisternis te verlaten, af te wijken van het pad van angst. Die keus heb je, elke dag weer opnieuw.

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page