top of page

Insight-in en Corona

Lieve mensen,

In één keer is ons leven ingrijpend veranderd. De wereld is anders. Niemand ontkomt er aan. De één vind het wel even lekker rustig zo en voor een ander is deze periode extreem zwaar. Vele mensen hebben financiële zorgen en zorgen over de gezondheid van hen zelf of de mensen om hun heen. Het is duidelijk dat er in deze periode veel van ieder van ons wordt gevraagd. En juist in zo’n periode zie je de veerkracht van mensen. De initiatieven, de creativiteit, de liefde en verbondenheid.

Zelf ben ik vanaf het begin meteen ziek geworden. Mijn dochter van 17 kreeg het virus als eerste en daarna was ik aan de beurt. Twee weken lang ben ik ziek geweest en geloof me, het was heftig. We hebben meerdere keren in paniek het ziekenhuis gebeld, want kortademig zijn en druk op je borst hebben is beangstigend. De nieuwsberichten hielpen me niet, daardoor kreeg ik nog meer angst, het kon nog erger worden, wat als ik opgenomen moest worden? Maar gelukkig is het zover niet gekomen…

Wat een liefde en steun heb ik ervaren van mensen die met me meeleefden. Lieve woorden appten, licht en liefde stuurden. En er waren momenten dat ik voelde dat ik op gelift werd, dat het helend werkte…ik dacht, dit is weer een bevestiging dat woorden, mensen die interesse tonen, helend werken.

Een voordeel van het feit dat ik ziek ben geworden (en weer beter), is ten eerste dat ik waarschijnlijk immuun ben geworden voor het virus, maar ten tweede maak ik me veel minder zorgen. Want niets is zo erg als die doodsangsten die ik net achter de rug heb. Al hoewel mijn inkomsten zijn weggevallen heb ik een vertrouwen over me heen gekregen wat me nog meer doet beseffen dat er niets gebeurd wat niet de bedoeling is. Ik heb een nog dieper besef dat we geleid worden. En ik ben dankbaar. Dankbaar dat ik beter ben geworden. Dat ik uit mijn bed kan komen. Dat er genoeg te eten is. Dat ik mijn familie om me heen heb. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, als je het wilt zien.

Dat neemt niet weg dat ik enorm meeleef met alle mensen die ziek zijn geworden, familieleden hebben die ziek zijn, mensen die zorgen hebben over de hypotheek, of ze hun rekeningen wel kunnen betalen en of ze straks nog wel een bedrijf hebben? Deze zorgen zijn echt. Ik weet dat inzichten, groei en magische momenten nooit komen als je in een comfortabele positie zit. Op het moment dat we wanhopig zijn, als diepe angsten naar boven komen, zijn we dichtbij verlichting. Juist dan komen er wonderlijke krachten in ons vrij. Want wij mensen zijn een bijzonder soort hier op aarde...

Vele mensen zijn nu aan het bedenken hoe ze verder kunnen werken. Vanuit huis, met bijvoorbeeld videobellen. Sommigen kijken of ze hun diensten online aan kunnen bieden. Als de crisis straks voorbij is, want ja, daar gaat zeker een eind aan komen, dan ziet de wereld er anders uit. Dan zijn er bedrijven die gesneuveld zijn maar ook bedrijven die het vanaf nu het anders gaan doen.

Zelf ga ik aan de slag met inspreken van geleide visualisaties. Over heling, over hoe om te gaan met angsten etc. Juist omdat ik daar zelf veel behoefte aan had toen ik ziek op bed lag. Onthoud dat er vanuit je eigen ervaringen, als je die durft te delen, altijd mooie initiatieven ontstaan.

Voor nu lieve mensen, zorg goed voor elkaar. Wees geduldig, liefdevol en moedig.

176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page