top of page

Intuïtie zweverig?

Bijgewerkt op: 22 nov. 2020

Intuïtie is een manier van waarnemen. Niets meer en niets minder. Het is een buikgevoel, een innerlijk weten, het is jouw innerlijke stem. Het gaat voorbij je gedachten, voorbij je ego. Een dieper niveau van weten en voelen. Iedereen heeft intuïtie, alleen is het niet bij iedereen goed ontwikkeld. Ik vraag me vaak af hoe het komt dat het imago van intuïtie vaak negatief is. Dat we ons er haast voor moeten verontschuldigen of schamen als we zeggen daarin geïnteresseerd te zijn, het belangrijk te vinden of er een cursus in te volgen. Mensen doen er een beetje lacherig over of vallen stil. Uitspraken als ‘daar ben ik veel te nuchter voor’ of ‘dat is voor zweverige mensen en ‘nou ja, als jij er baat bij hebt’ zijn totaal misplaatst. En ongeloof jammer.


In intuïtie schuilt een enorme kracht. Je intuïtie spreekt namelijk altijd de waarheid. Het is je kompas in het leven. Inmiddels heb ik al duizenden mensen geholpen bij allerlei problemen of vraagstukken waar ze tegenaan liepen. Als ik vroeg of ze ergens wel wisten dat het zo zou aflopen, of dat ze wisten dat het geen goede keus was, zeiden ze allemaal, zonder uitzondering, dat ze het inderdaad wisten en niet geluisterd hadden naar hun intuïtie.


En ja, dat is lastig, dat luisteren. We leven in een maatschappij met ongelooflijk veel prikkels. Door de social media hebben we nog meer afleiding gekregen. Het is druk om ons heen en er wordt veel van ons gevraagd. Hoe moeten we dan ook nog luisteren naar onze intuïtie? We zijn zo gewend te luisteren naar onze gedachten en die serieus te nemen, dat we zijn vergeten dat er een veel zuiverdere intelligentie in ons aanwezig is. Een intelligentie waar we op kunnen vertrouwen en die ons haarfijn uitlegt hoe de situatie echt in elkaar zit.

Gelukkig is je intuïtie te trainen en kun je er zelf van alles aan doen om er gebruik van te maken in je leven. Ghandi was hele periodes stil, zodat hij naar binnen kon keren. Soms een week achter elkaar. Omdat hij wilde luisteren naar zijn wijsheid, naar wat de juiste weg was, wat zijn volgende stap zou zijn. Stil zijn kunnen we allemaal, maar het is moeilijker dan je denkt.


Daag jezelf eens uit deze week 5 minuten per dag stil te zijn. Observeer je gedachten, maar ga er niet in mee. Hang erboven. Dat is de eerste stap in ervaren dat er een intelligentie aanwezig is die in staat is je gedachten te observeren.


Realiseer je in ieder geval, wat je er verder ook mee wilt doen, dat je intuïtie er is voor jou. Om jou moeiteloos door het leven te leiden. Om jou het leven als magisch te laten ervaren.


Wil je er meer over weten? Neem dan contact met me op of volg de training Train je intuïtie.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page