top of page

Goede voornemens of blijvende verandering

We zitten alweer in de tweede maand van het nieuwe jaar. De eerste weken van het nieuwe jaar beginnen we nog vol enthousiasme aan onze goede voornemens. Een frisse start. Weken verder weten we dat 95 % van de mensen zich niet aan hun voornemens houden en alles precies hetzelfde is maar dan in een ander jaar. En dan is dit jaar ook echt niet goed begonnen door de Corona maatregelen. Extra zwaar voor veel mensen.


Toch heb ik mij wel aan al mijn goede voornemens gehouden. Deze waren; meer structuur in mijn werk, een maand geen alcohol en het washok opgeruimd houden. En als je die laatste een vreemd doel vindt, dan zou je hier eens moeten komen kijken. Vier kinderen, twee honden en twee volwassenen brengen heel wat was voort, kan ik je vertellen.

Hoe komt het dat het me is gelukt? Ik heb daar natuurlijk over nagedacht. Het antwoord is; het waren voor mij niet gewoon voornemens, nee, ik nam dit bloedserieus. Bij elk voornemen schreef ik in mijn journal:

  • Waarom ik het graag wilde (weleens van de WHY gehoord?)

  • Wat is het resultaat als ik het doe?

  • Wat ga ik doen op de moeilijke momenten?

  • Wat wordt mijn plan van aanpak?

Ik wil natuurlijk blijvende verandering, niet alleen maar een maandje dat begrijp je. Dus bovenstaande vragen ben ik per doel uit gaan werken. Het zit nu zo in mijn structuur dat ik dit nog wel even vol houdt. Daarnaast plak ik er nog een maandje alcoholvrij achteraan. Deze zelfde aanpak kun je gebruiken voor het behalen van doelen. Je voelt daardoor of je het echt wilt en wat je ervoor over hebt het te behalen. Veranderen gaat namelijk niet vanzelf. Je moet daadwerkelijk je gedrag veranderen. Dat is moeilijker dan je denkt maar ik weet zeker dat je dat al hebt gemerkt.


Als laatste tip wil ik je nog meegeven, dat het delen van je doelen of voornemens kan helpen ze te behalen. Als je daadwerkelijk alle bovenstaande stappen hebt genomen en het is je nog steeds niet gelukt terwijl je het dolgraag wilt, weet dan dat de saboteur in jou groot is. Het is goed daar eens naar te gaan kijken. Je kunt me altijd bellen voor een afspraak om samen af te rekenen met jouw negatieve patronen. Voor nu, succes met het zetten en behalen van doelen. Geniet van het proces, van jezelf laten groeien, de mogelijkheden die het meebrengt. Wees liefdevol en mild naar jezelf.


Succes!

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page