top of page

De regie pakken in de chaos

Bas en ik hadden al een vakantie geboekt voor de Corona, we zouden naar het zuiden van Kroatie gaan, maar het is allemaal wat onzeker geworden. Naast de Corona is er de afgelopen twee maanden namelijk veel veranderd in ons leven. Sinds mei hebben we twee uit huis geplaatste meisjes in huis, zusjes van 11 en 9 jaar. We wilden eigenlijk starten met één kind, maar het werden er dus twee… En dat is ingrijpend. Voor de meisjes, maar ook voor mijn eigen gezin.

Vanwege de Corona waren de meisjes direct continu in ons huis, terwijl ze ontzettend veel behoefte hebben aan een vertrouwde omgeving zoals school, vriendjes en natuurlijk de bekende dagelijkse structuur. Het was een zoektocht en dat is het nog steeds. Voor ons allemaal. Ieder van ons is op zoek naar hun plek in het gezin, naar een nieuw ritme. Dat kost tijd en energie.

Het mooie eraan is dat veel van hetgeen ik de afgelopen jaren geleerd heb, ik direct kan toepassen. Ik weet dat er enorme kansen liggen in zware periodes. Dat ik mezelf moet afvragen; wat kan ik hieruit leren? Zo weet ik dat de beste overlevers, niet de slimste of sterkste mensen zijn, maar de mensen die zich het snelst weten aan te passen aan een nieuwe situatie. Naast Corona moest ik én een nieuw ritme vinden en mij dus ook nog aanpassen aan twee onbekende meisjes. Twee meisjes die mij heel hard nodig hadden; die zich aan mij vastklampten; die mij claimden.

Van binnen had ik strijd. Ik wilde aandacht geven aan mijn boek, aan mijn praktijk, aan de trainingen die ik wilde geven. Ik had zelfs al ideeën voor een nieuw boek. Maar het werken met deze meisjes was zo zwaar dat ik nergens meer energie voor had. Daar baalde ik enorm van. Totdat ik me realiseerde dat ik echt moest kiezen. Niet voor altijd, maar voor nu. Prioriteiten stellen. En ik kwam tot de conclusie dat deze meisjes de hoogste prioriteit zijn. Dus ja ; het is zwaar. En ja; ze vragen veel aandacht en ja; ik kom even niet toe aan andere zaken, maar het is het waard. Omdat ik weet dat ik er echt alles aan ga doen, om deze kinderen een nieuwe kans te geven. Ik heb de regie teruggepakt.

221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page